Matematické principy navigace - Petrovič, Branislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Táto bakalárska práca sa zaoberá výpočtami pozície GPS prijímača s využitím metódy Cramerovho pravidla. Následne popisuje chyby vytvorené počas prenosu. Zaoberá sa taktiež zavedením geodetických súradníc pre vypočítanú pozíciu v priestore. Na výpočty pozície prijímača pomocou Cramerovho pravidla a na výpočty v geodézii je použité prostredie MATLAB.

This bachelor's thesis deals with the calculating of the position of the GPS receiver using the method of Cramer's rule. Subsequently, the errors generated during the transmission are described. The geodetic coordinates for the calculated position in space are introduced. The calculations of the receiver position by Cramer's rule and the calculations in geodesy are performed using MATLAB.
Mathematics principles of Navigation
Keywords: determinant; Cramerovo pravidlo; družicová navigácia; GPS; determinant; Cramer's rule; satellite navigation; GPS