Život podle nich - Bendová, Ivana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, 2015)
V diplomové práci ŽIVOT PODLE NICH se zabývám blogy o líčení na serveru YouTube. Používám v ní své práce, především video záznamy performancí pro kameru, či diváky, které vznikaly v průběhu celého magisterského studia. Jejich další zpracování spolu s myšlenkami a zážitky vede k audiovizuální koláži, která doprovodí výslednou performativní přednášku. Zmíněná koláž může zároveň existovat jako samostatná videoesej vyjadřující moje zážitky s tématem blogerství.

In the thesis LIFE ACCORDING TO THEM I deal with beauty blogs on YouTube. I use my own pieces of work, especially video recordings of performances for the camera or for the audience, which were created during the entire master’s degree study. Their further processing together with ideas and experiences leads to an audio-visual collage, that will accompany the final performative lecture. The aforementioned collage may also exist as a separate video-essay expressing my experiences with the topic of blogging.
Life According To Them
Keywords: blog; videoblog; tag; umělecký výzkum; přednáška; blog; videoblog; tag; artistic research; lecture