Stejnosměrný regulovatelný spínaný zdroj - Látal, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Bakalářská práce pojednává o návrhu regulovatelného spínaného zdroje s výstupním napětím 30 V a proudem 10 A. V první části práce jsou popsány tři základní topologie spínaných zdrojů a také zapojení silové a regulační struktury zdroje. Jako vhodná topologie pro konstruovaný zdroj byla vybrána varianta s jednočinným propustným měničem. Jako PWM modulátor měniče byl zvolen integrovaný obvod SG3525ADWR2G. V druhé části práce byl popsán návrh zdroje a na závěr bylo provedeno jeho oživení.

Bachelor’s thesis discusses the design of an adjustable DC/DC converter with an output voltage of 30 V and a current of 10 A. The first part described three basic DC/DC converter topologies and the scheme of power and control structure of the converter. As a suitable topology of power supply was selected a two-switched forward converter. The integrated circuit SG3525ADWR2G was chosen as the PWM modulator for the converter. The second part of the thesis described the design and testing of the switch mode power supply.
DC switching power supply
Keywords: spínaný zdroj; jednočinný propustný měnič; frekvence; magnetizace; demagnetizace; střída; pulzně šířková modulace; operační zesilovač; single mode power supply; single pulse mode convertor; frequency; magnetization; demagnetization; duty; pulse width modulation; operational amplifier