Motory Honda řady B - Smělý, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Tématem bakalářské práce jsou benzínové čtyřdobé spalovací motory Honda řady B (značené B-series) se zaměřením na jejich parametry, konstrukci a použití v jednotlivých modelech v průběhu produkce. Pozornost je věnována také vhodnosti použití samostatných motorů pro závodní a polozávodní speciály.

This bachelor’s thesis deals with four-stroke internal combustion gasoline engines series B by manufacturer Honda (marked B-series) focusing on their characteristics, construction and use of models in the course of production. Attention is also given to applicability of these engines for racing cars.
Honda B Engines
Keywords: VTEC; DOHC; vrtání; zdvih; kompresní poměr; omezovač otáček; výkon; točivý moment; JDM; USDM; EUDM; VTEC; DOHC; bore; stroke; compression ratio; rev limiter; power; torque; JDM; USDM; EUDM