Bytový dům s polyfunkcí - Beneš, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Předmětem této bakalářské práce je návrh a vypracování projektové dokumentace pro provádění novostavby bytového domu s polyfunkcí, tj. stavebního objektu SO-01 Bytový dům. Jedná se o novostavbu bytového domu v katastrálním území Řečkovice [611646], na parcele číslo 49. Objekt je navržen jako samostatně stojící o 6-ti podlažích (1 podzemní, 5 nadzemních) a je určen pro bydlení. V objektu se nachází celkem 14 bytových jednotek. V 1.NP se nacházejí prostory pro 3 provozovny (provozovna č.1 pro stravování, provozovny č.2 a č.3 nemají specifikované využití). V 1.PP se nachází 13 parkovacích míst pro vlastníky/nájemníky bytových jednotek a před objektem se nachází parkovací místa pro vlastníky/nájemníky bytových jednotek a pro návštěvníky provozoven. Objekt je navržen s plochou jednoplášťovou střechou, fasáda je zateplena systémem ETICS deskami z minerální vlny s povrchovou úpravou bílé barvy. Objekt je navržen dle platných požadavků na budovy s téměř nulovou spotřebou energie. Požadavků bylo dosaženo především parametry obálky budovy a efektivností zdroje tepla.

The subject of this bachelor's thesis is the design and elaboration of project documentation for the implementation of a new apartment building with multifunction, ie the building SO-01 Bytový dům. It is a newly built apartment building in the cadastral area of Řečkovice [611646], on plot number 49. The building is designed as a detached house with 6 floors (1 underground, 5 above ground) and is designed for living. The building has a total of 14 residential units. On the 1st floor there are rooms for 3 establishments (establishment No. 1 for catering, establishments No. 2 and No. 3 have no specified use). In the 1st floor there are 13 parking spaces for owners / tenants of housing units and in front of the building there are parking spaces for owners / tenants of housing units and for visitors to establishments. The building is designed with a flat single-skin roof, the facade is insulated with the ETICS system of mineral wool boards with a white finish. The building is designed according to the applicable requirements for buildings with almost zero energy consumption. The requirements were achieved mainly by the parameters of the building envelope and the efficiency of the heat source.
Apartment building with multifunction
Keywords: Bytový dům s polyfunkcí; bytový dům; polyfunkční; šest podlaží; pět nadzemních podlaží; podzemní garáž; provozovna; keramické zdivo; monolitický strop; plochá střecha; jednoplášťová střecha; základové pasy; základové patky; výtah; byt s terasou; Apartment building wirh multifunction; apartment building; multifunction; six floors; five floors; underground garage; business premises; ceramic masonry; monolithic ceiling; flat roof; single-skin roof; foundation strips; foundation feet; elevator; apartment with terrace