Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Martens, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřená na hodnocení finanční situace společnosti LIKO Svitavy, a. s., v období let 2006 – 2009, za pomocí metod finanční analýzy, které vycházejí z údajů účetních výkazů podniku za sledované období. Na základě provedené finanční analýzy je navržen možný postup, jehož cílem je zlepšení stávající finanční situace podniku v budoucích letech.

Abstract This Bachelor´s thesis is focused on the financial evaluation of the company LIKO Svitavy, Inc., in the period 2006 – 2009, using methods of the financial analysis, based on data from financial statements of the company during the reporting period. Based on the given analysis, the improvements of the company’s current situation in future years will be proposed.
Evaluation of the Financial Situation in the Firm and Proposals to its Improvement
Keywords: Finanční analýza; SWOT analýza; Účetní výkazy; likvidita; zadluženost; rentabilita; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele.; Financial analysis; SWOT analysis; Financial statements; Liquidity; Profitability; Differential indicators; Ratio indicators.