Vestavěný test sondy FlowMon - Kříž, Blažej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce se zabývá vývojem vestavěného testu sondy FlowMon, což je zařízení pro monitorování síťového provozu na bázi IP toků. V úvodní části jsou shrnuty související pojmy, popsána technologie NetFlow a sonda FlowMon. Samotný vývoj testu pak zahrnuje specifikaci a analýzu požadavků, návrh obecné techniky testování, návrh jednotlivých testů, jejich implementaci a zhodnocení řešení.

This thesis deals with development of built-in self-test for FlowMon probe, device for monitoring network traffic based on IP flows. At the begining, both NetFlow technology and the FlowMon probe are described and related terms are summarized. The development itself consists of requirements specification and analysis, design of general testing technique, desing of particular tests, their implementation and solution review.
Self Test of FlowMon Probe
Keywords: FlowMon; sonda; NetFlow; vestavěný test; pcap; vysokorychlostní síť; monitoring; IP tok; FlowMon; probe; NetFlow; built-in self-test; pcap; high-speed network; monitoring; IP flow