Bezpečnostní testování obfuskovaných Android aplikací - Michalec, Pavol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Diplomová práca je o bezpečnostnom testovaní obfuskovaných Android aplikácií. Teoretická časť práce opisuje základy obfuskácie a spomína niektoré vybrané obfuskátory. Dopad obfuskácie na penetračné testovanie je taktiež zmienený. Práca navrhuje dynamickú analýzu ako hlavný nástroj pri obchádzaní obfuskácie. Praktická časť práce popisuje ochrany aplikácie v reálnom čase a spôsoby, ako tieto ochrany obísť pomocou dynamickej analýzy. Druhá polovica praktickej časti je venovaná pokročilým technikám obfuskácie a spôsobom ich obídenia.

The Master´s Thesis is about the security testing of obfuscated Android applications. The theoretical part of the thesis describes the basic theory behind obfuscation and mentions several obfuscators. Impact of obfuscation on penetration testing is also mentioned. Dynamic analysis is proposed as the main tool of this thesis to bypass the obfuscation. The practical part of the thesis describes realtime application self-protection controls and a way to bypass them using dynamic analysis. The second section of the practical part is about advanced obfuscation techniques and their bypassing.
Security Testing of Obfuscated Android Applications
Keywords: Android; bezpečnosť; obfuskácia; Allatori; DashO; DexProtector; penetračné testovanie; owasp; Android; security; obfuscation; Allatori; DashO; DexProtector; penetration testing; owasp