Analýza multicastových protokolů pro WSN - Krajíček, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá problematikou multicastového přenosu v bezdrátové síti ZigBee a implementací příslušných protokolů do prostředí MATLAB, dále realizací multicastového přenosu dat, následným vyhodnocením energetické náročnosti a komparací jednotlivých protokolů.

This work deals with the issue of multicast traffic over ZigBee wireless network and implementation of corresponding protocols in to MATLAB background, further with realisation of multicast data transmission, consequential energy performance evaluation and comparation of particular protocols.
Analysis of multicast protocols of wirelles sensor network
Keywords: bezdrátové senzorové sítě; multicast; komunikace; MATLAB; ZigBee; energetická náročnost; MAODV; Z-Cast; Patent; wireless sensor network; multicast; communication; MATLAB; ZigBee; energy intensity; MAODV; Z-Cast; Patent