Služba pro archivaci webového obsahu - Matuš, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Tato bakalářská práce řeší návrh a implementaci webových služeb pro archivaci obsahu se zaměřením na stránky z deep webu. Zabývá se seznámením se s principy aplikačních protokolů HTTP a HTTPS a dále bude nastíněna architektura webových služeb. Čtenář bude seznámen s existujícím řešením frameworku pro archivaci a rekonstrukci webu Lemmiwinks. S využitím tohoto frameworku je navržen a implementován systém webových služeb, které lze využít pro archivaci zvoleného webového obsahu do formátu MAFF.

This bachelor's thesis deals with the design of web microservices for web archiving, mainly focused on deep web pages. The HTTP and HTTPS protocols will be explained in detail as well as web services design and architecture. The reader will learn about web archiving frameworks, especially the Lemmiwinks framework. This framework will be used as a basis for web services designed for archiving into the MAFF archive.
Web Content Archiving Service
Keywords: web; služby; MAFF; MHTML; HTTP; REST; deep web; web; services; MAFF; MHTML; HTTP; REST; deep web