Vybrané rozdíly účetní závěrky dle české legislativy a IFRS v podmínkách vybrané firmy - Jobánek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Diplomová práce poukazuje na rozdíly mezi účetní závěrkou zpracovanou podle České účetní legislativy a účetní závěrkou zpracovanou podle mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Objasňuje vliv vzniklých rozdílů na hospodářský výsledek společnosti. Práce může sloužit jako návod při převodu účetní závěrky.

This master´s thesis points out the differences between the final accounts created according to the Czech accounting standards and the ones created according to the international financial reporting standards. It explains the influence of the discovered differences to the economic results of the company. The work might serve as a guide for transferring the final accounts.
Some Diferences between Czech Accounting Standards and IFRS in the Condition of the Selected Firm
Keywords: Česká účetní legislativa; IFRS; Mezinárodní standardy účetního výkaznictví; rozdíly; účetní závěrka; Czech accounting legislation; IFRS; International Financial Reporting Standards; differences; final accounts