Modelování demolice komínu - Ficker, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Práce se zabývá řešením diskrétního dynamického 2D modelu komína při jeho demolici. Konkrétním cílem práce je objasnění pozorovaného fenoménu zlomení komína při pádu. V rámci práce je komín navržen a řešen v programu FyDiK, který umožňuje výpočty úloh se zahrnutím dynamických jevů. Pro vzájemné ověření výsledků byly vypracovány dva modely komína.

The thesis deals with solving of a discrete dynamic 2D model of a chimney during its demolition. Specific goal of the thesis is to clarify observed phenomenon that is a break of the chimney while falling. The model of the chimney is designed and solved using software FyDiK which is able to solve dynamic effects. For verification of results, two models of chimney have been designed.
Chimney demolition modeling
Keywords: Dynamický systém; komín; demolice; Dynamical system; chimney; demolition