Moderní metody výuky Teorie obvodů - Vyroubalová, Ivana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací e-learningového systému pro podporu prezenční výuky v předmětu Teorie obvodů. Takový systém klade různé požadavky na zpracování a přístup různých skupin uživatelů. Implementace systému vyžaduje podporu pro matematické vzorce, tvorbu studijních materiálů a funkce pro testování znalostí z Teorie obvodů a Bezpečnosti práce na elektrotechnických zařízeních. Systém je implementován pomocí XHTML a PHP, vzhled pomocí kaskádových stylů CSS. Výukový materiál je vytvořen v XML, MathML a XSL a testy jsou uloženy v databázi. Databáze je navržena pomocí jazyka UML a implementována v databázovém systému MySQL. Systém je součástí diplomové práce.

This diploma thesis is about design and implementation of an e-learning system to help the students in daily course of Circuits Theory. This system works with different requirements based on special rights for appropriate user-groups. Implementation of the system requires support the specific mathematical formulas, creation of study materials and functions for testing knowledges in Circuits Theory and in Safety work on electrical devices. The system is implemented using XHTML and PHP, the design using cascade style sheets CSS. The educational material is created in XML, MathML and XSL languages and tests are saved in a database. The database is designed using the UML language and implemented in MySQL database system. This system is a part of diploma thesis.
Advanced Methods of Circuits Theory Educations
Keywords: E-learning; elektronické vzdělávání; teorie obvodů; MathML; PHP; databáze; MySQL; XML; XHTML; XSLT; e-learningový systém.; E-learning; electronic education; Circuits Theory; MathML; PHP; database; MySQL; XML; XHTML; XSLT; e-learning system.