Dolování neobvyklého chování v datech trajektorií - Koňárek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Cílem práce je vytvoření přehledu problematiky dolování neobvyklého chování v datech trajektorií. Následuje návrh dolovací úlohy pro detekci odlehlých trajektorií a výběr vhodných metod k této úloze, které jsou detailněji popsány. Vybrané metody jsou implementovány jako aplikace pro detekci odlehlých trajektorií.

The goal of this work is to provide an overview of approaches for mining anomalous behavior in trajectory data. Next part is proposes a mining task for outliner detection in trajectories and selects appropriate methods for this task. Selected methods are implemented as application for outliner trajectories detection.
Mining Anomalous Behaviour in Trajectory Data
Keywords: trajektorie; dolování dat v trajektoriích; detekce odlehlých trajektorií; detekce anomálií v trajektoriích; GPS; mapování trajektorií; TOP-EYE; iBoat; TRAOD; trajectory; trajecory data mining; trajectory outlier detection; trajectory anomaly detection; GPS; trajectory maping; TOP-EYE; iBoat; TRAOD