Dolování procesů jako služba - Dobias, Ondrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Softwérové a hardvérové aplikácie zaznamenávajú veľké množstvo informácií do protokolov udalostí. Každé dva roky sa množstvo zaznamenaných dát viac než zdvojnásobí. Dolovanie procesov je relatívne mladá disciplína, ktorá sa nachádza na rozmedzí strojového učenia a dolovania dát na jednej strane a modelovania a analýzy procesov na druhej strane. Cieľom dolovania procesov je popísať a analyzovať skutočné procesy extrahovaním znalostí z protokolov udalostí, ktoré sú v dnešných aplikáciách bežne dostupné. Táto práca mieri na spojenie obchodných príležitostí (organizácie bohaté na dáta; dopyt po službách BPM; limitácie na strane tradičnej dodávky BPM služieb) s technickými možnosťammi Dolovania procesov. Cieľom práce je návrh produktu, ktorý bude riešiť potreby zákazníkov a poskytovateľov služieb v oblasti Dolovania procesov lepšie než súčasné riešenie vybranej spoločnosti.

The software and hardware applications record more and more information into the event logs. The amount of data recorded is more than doubled every two years. Process mining is a relatively young discipline that sits between machine learning and data mining on the one hand and process modeling and analysis on the other hand. The goal of process mining is to describe and analyze real processes by extracting knowledge from the event logs readily available in today’s systems. This thesis aims to connect the business opportunities (i.e., data-rich organizations; need for BPM services; limitation in traditional delivery of BPM services) with technical possibilities of Process mining. The goal is to propose a product solving needs and demands of stakeholders (i.e., customers and consultants) better than select existing solution.
Process Mining as a Service
Keywords: dolovanie procesov; protokol udalostí; riadenie obchodných procesov; zlepšovanie procesov; process mining; event log; business process management; process improvement