Skladovací hala s přístavkem - Růžička, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem práce je návrh nosné ocelové konstrukce skladovací haly s přístavkem v lokalitě města Brna. Půdorysné rozměry objektu jsou 24x48m. Hlavní nosnou částí je příčná vazba o rozpětí 18m a výšce ve vrcholu lodě 8,9m, která je kloubově uložena na základovou konstrukci. K hlavní nosné konstrukci je kloubově připojen přístavek o půdorysných rozměrech 6x48m a výšce ve vrcholu 5,6m. Příčná rámová vazba je tvořena příčlemi a sloupy. Mezi hlavními nosnými rámy jsou tenkostěnné plnostěnné vaznice ztužené táhly. Prostorová tuhost konstrukce je zajištěna ztužidly. Opláštění střechy a stěn bude provedeno pomocí sendvičových panelů. Výpočet je proveden pomocí programu Scia Engineer 2012 a ručním výpočtem.

The aim of the work is to design steel structure warehouse hall with outbuilding in the city of Brno. Plan dimensions of the building are 24x48m. The main supporting part is diagonal links with range 18m and a height in the top of the ship 8.9m, which is hinged to the base structure. The main structure is articulated outbuilding with dimensions 6x48m and height in the top 5.6m. Diagonal frame links are formed of beams and columns. Among the main support frames are thin-walled solid purlins reinforced rods. The spatial rigidity of the structure is ensured by cross braces. Roof cladding and walls will be made using sandwich panels. The calculation has been done in Scia Engineer 2012 program and by hand calculation.
Warehouse Hall with Outbuilding
Keywords: Skladovací hala; přístavek; rám; příčná vazba; vaznice; vrcholová vaznice; paždík; sloup; příčel rámu; tenkostěnný profil; šroubové přípoje; kloubová patka; lokalita Brno.; Warehouse hall; outbuilding; frame; diagonal links; purlins; crest purlin; side runner; column; tie beam; thin-wall profile; screw connection; simple column base; locality Brno.