Daňová evidence jako metoda evidence hospodářských transakcí podnikatelů - Levíčková, Sabina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalářská práce je zaměřena na daňovou evidenci jako metodu evidence hospodářských transakcí podnikatelů. Cílem bakalářské práce je popsat optimální vedení daňové evidence, vypočítat a zhodnotit současnou daňovou povinnost u zvoleného poplatníka a vhodně optimalizovat. V poslední části bakalářské práce jsou uvedeny návrhy, které vedou k daňové optimalizaci.

The bachelor's thesis is focused on tax records as a method of recording economic transactions of entrepreneurs. The aim of the bachelor's thesis is to describe the optimal management of tax records, to calculate and evaluate the current tax liability of the selected taxpayer and to optimize accordingly. In the last part of the bachelor's thesis, proposals are presented that lead to tax optimization.
Tax evidence as a method of the evidence of economic transactions
Keywords: daňová evidence; daň z příjmu fyzických osob; příjmy ovlivňující a neovlivňující základ daně; výdaje ovlivňující a neovlivňující základ daně; osoba samostatně výdělečně činná; daňová optimalizace; tax records; personal income tax; income affecting and not affecting the tax base; expenses affecting and not affecting the tax base; self-employed person; tax optimization