Návrh a implementace survival počítačové hry - Kováč, Ondrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2023)
Táto bakalárska práca sa zameriava na návrh a implementáciu postapokalyptickej survival počítačovej hry s RPG prvkami nazvanej "Beneath the Mushroom Clouds". Práca obsahuje krátky úvod do herného priemyslu a žánrov opisujúcich hru, všeobecný prehľad herných enginov a špecifické aspekty herného enginu Unity. Ďalej popisuje návrh a implementáciu niektorých individuálnych prvkov, ktoré tvoria danú hru. Implementácia týchto prvkov je popísaná konceptuálne s minimálnymi ukážkami kódu.

This bachelor's thesis focuses on the design and implementation of a post-apocalyptic, survival computer game with RPG elements named "Beneath the Mushroom Clouds". The thesis contains a short introduction to the game industry and genres describing the game, general overview of game engines and specific aspects of the Unity game engine. Furthermore, it describes the design and implementation of some of the individual elements that make up the game. The implementation of these elements is described conceptually, with minimal examples of actual code.
Design and Implementation of Survival Computer Game
Keywords: Počítačová hra; Návrh hry; Implementácia hry; Unity; BTMC; Survival; Postapokalyptická hra; Computer game; Game design; Game implementation; Unity; BTMC; Survival; Post-apocalyptic