Záznamník událostí v reálném čase - Nezval, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
V tomto bakalářském projektu se zabývám návrhem a konstrukcí zařízení pro ukládání maximálně 8-mi bitové informace na paměťovou kartu SD/MMC. Základní problémy jsou ukládání dat na paměťovou kartu pomocí mikroprocesoru PIC tak, aby data byla čitelná v PC (soubor TXT), implementace souborového systému FAT16, další částí je ukládání dat v definovaných časových intervalech pomocí RTC (obvod reálného času) a způsob konstrukce pro bateriové napájení (minimální spotřeba).

In this bachelor project I have been working on the design and construction of a device for storing 8 bits information on a SD/MMC memory card. The main problems are: storing of data on a memory card by microcotroller PIC in a way that will be readable on a PC (TXT file); implementation of file system FAT16; storing the data in defined time intervals by RTC (real time circuit), and ensuring the overall design enables minimal consumption of the battery power supply.
Real Time Recorder of Events
Keywords: SD/MMC karta; FAT16; procesor; SPI mód; registry; SD/MMC card; FAT16; microcontroller; SPI; register