Koncepce montážního přípravku pro montáž LED modulu světlometů - Žlebek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Cílem této diplomové práce je navrhnout koncept univerzálního přípravku pro montáž LED modulu světlometu. Úvodní část práce se věnuje jednotlivým komponentům světlometu, jako jsou například plošné spoje, chladiče, optické prvky apod. Dále je v práci uveden přehled v současnosti používaných druhů modulů od základní reflektorové techniky až po nejmodernější projekční moduly. Další část diplomové práce je zaměřena na koncepční návrhy, jak dané moduly upevnit na paletky. Následuje konstrukční řešení paletky, která byla dále pomocí metody MKP ověřena, zdali vyhovuje zadaným parametrům. V poslední části práce je shrnutí výhod a nevýhod při implementaci navrhovaného způsobu do výroby.

The aim of this thesis is to propose the concept of a universal preparation for mounting the LED module of the headlamp. The first part of the thesis is devoted to individual components of the headlamp, such as printed circuit boards, coolers, optical elements, etc. Furthermore, the thesis provides an overview of the types of modules currently used, from basic reflector technology to the most modern projection modules. The next part of the thesis is focused on conceptual designs for mounting the modules on pallets. It continues by the design of the pallet, which was further verified by the FEM method whether it complies with the given parameters. The last part of the thesis summarizes the advantages and disadvantages in the implementation of the proposed method into the production.
The mounting jig concept for mounting the LED headlight module
Keywords: Světlomet; modul; přípravek; paletka; montáž; montážní linka; automatizace; Headlamp; module; assembling jig; palette; assembly; assembly line; automation