Dvougenerační rodinný dům - Nogová, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato bakalářská práce zpracovává návrh dvougeneračního rodinného domu ve Staré Vsi u Bílovce. Dvougenerační dům je rozdělen na dvě bytové jednotky, kde bytová jednotka pro nejstarší generaci je řešena pouze v přízemí. Druhá bytová jednotka pro mladší generaci je řešena jako dvoupatrová. Obě části jsou zastřešeny pultovými střechami, které jsou orientovány naproti sobě.

This thesis describes the design of the two generation detached house in Stará Ves by Bílovec. The two generation house is divided into two flats, where flat for the oldest generation is solved only on the ground floor. Second flat for younger generation is designed as a two-storey. The two parts are covered with shed roofs, which are oriented opposite to each other.
Two-Generation Detached House
Keywords: Dvougenerační rodinný dům; zděný konstrukční systém; pultová střecha; vazník.; Two generation detached house; brick construction system; shed roof; rafter.