Laboratorní vývojový kit pro bezdrátové sítě - Marák, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Cílem této práce je navrhnout a realizovat laboratorní vývojový kit pro výuku bezdrátových sítí založených na standardech IEEE 802.15, IEEE 802.15.1, IEEE 802.11, a obdobných technologií. Nejprve jsou v práci popsány bezdrátové technologie WPAN a WLAN. V další části se pak práce zabývá celkovým konceptem vývojového kitu a následným výběrem vhodných komponent, a nakonec návrhem vlastního vývojového kitu a návrhem desky plošných spojů v programu Autodesk Eagle.

The aim of this work is to design and implement a laboratory development kit for teaching wireless networks based on IEEE 802.15, IEEE 802.15.1, IEEE 802.11 standards and similar technologies. First are described WPAN and WLAN wireless technologies. In the next part, the work deals with the overall concept of the development kit and the subsequent selection of suitable components, and finally the design of its own development kit and the design of the printed circuit board in the program Autodesk Eagle.
Laboratory development kit for wireless networks
Keywords: Vývojový kit; bezdrátové technologie; návrh DPS; IEEE 802.15.4; IEEE 802.15.1; IEEE 802.11; CC2652R; mikrokontrolér; SimpleLink; Development kit; wireless technology; PCB design; IEEE 802.15.4; IEEE 802.15.1; IEEE 802.11; CC2652R; microcontroller; SimpleLink