Moore-Penroseova inverze matice a její aplikace - Skula, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství, Ústav matematiky, 2013)
V článku je uvedena defi nice pseudoinverzní matice, ukázána její existence a jednoznačnost a zmíněny dvě metody jejího výpočtu. Pomocí pseudoinverze je de finováno "řešení" systému lineárních rovnic s komplexními koefi cienty vzhledem k nejmenším čtvercům s minimální normou a ukázán její význam pro aplikace. Toto řešení je demonstrováno na konkrétním příkladě.