Jednoduchý doporučovací systém - Gorčák, Damián (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Odporucacie systemy su velmi dolezite pri vyhladavani roznych poloziek napriec internetom. Existuje mnoho algoritmov pre vytvaranie odporuceni. Cielom tejto prace bolo najst vhodne datove sady a vytvorit aplikaciu, ktora ich dokaze spracovat. Nasledne porovnat datove sady spolu s vybranymi algoritmami odporucacich systemov.

Recommender systems are very important in searching for items all over the internet. There are many algorithms for creating recommendations. The main goal of this thesis was to find suitable datasets and make application, which would process them. After that, chosen algorithms for recommender systems are compared with selected datasets
Simple Recommender System
Keywords: odporuciace systemy; svd; als; sgd; datova sada; predikcia; strojove ucenie; interakcna matica; python; recommender systems; svd; als; sgd; dataset; prediction; machine learning; interaction matrix; python