Filtry vyšších řádů s proudovými zrcadly - Novotný, Matouš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Předkládaná práce se zabývá návrhem kmitočtových filtrů s využitím více aktivních prvků MCMI (Multi-output Current Mirror and Inverter). Úvod práce je nejprve věnován teorii kmitočtových filtrů a jejich možným využitím. Dále jsou diskutovány navržené obvodové struktury s danými aktivními prvky z hlediska vlivu parazitních vlastností použitých reálných modelů. Součástí práce je i numerický návrh nalezených řešení a jejich simulace ve vhodném programu.

Submitted work engages in suggestion of frequency-selection filters with usage of more active elements of the MCMI (Multi-Output Current Mirror and inverter). The preamble of thesis is applied to theory of frequency-selection filters and possible usage of them. The projected circuit layouts with the active elements are discussed in terms of the impact of parasitic properties of the real models. The part of thesis is numerical suggestion of found solutions, their simulation in suitable program.
Current mirror higher-order filters
Keywords: kmitočtový filtr; proudový mód; pásmová propust; mezní kmitočet; univerzální proudový konvejor; frequency-selection filter; current mode; band-pass filter; cut-off frequency; universal current conveyor