Ocelová konstrukce výrobní haly - Ivánek, Robert (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Předmětem práce je návrh, posouzení a porovnání dvou variant ocelové konstrukce výrobní haly s mostovým jeřábem o nosnosti 25t. Byla zpracována varianta rámové konstrukce a konstrukce s příhradovým vazníkem. Půdorysné rozměry 45m x 60m, výška v hřebeni 10m. Podélná stabilita je zajištěna stěnovými a střešními ztužidly. Objekt je opláštěn. Místo stavby Frýdek - Místek.

Item of Master´s thesis is to design, review and compare two variants of steel structures production hall with overhead crane with load capacity 25t. One variant is frame construction and second one is construction with trusses. Layout dimensions is 45m x 60m and the height of the ridge is 10m. Stability is provided by wall and roof bracings. Building is sheathed. Structures is situated in Frýdek - Místek.
The Steel Structure of a Factory Building
Keywords: ocelová konstrukce; mostový jeřáb; vazník; rámová konstrukce; steel structures; overhead crane; trusses; frame constuction