Diagnostika pohonných jednotek - Holeš, Cyril (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Diplomová práca je zameraná na stanovenie metodiky diagnostiky pohonných jednotiek u vozidiel so systémom vysokotlakového vstrekovania paliva common rail. V prvej časti je popísaná komunikácia diagnostických zariadení s riadiacimi jednotkami a common rail systém vznetových motorov. V ďalšej časti je stanovený postup získavania, spracovania a analýzy dát pomocou vybraného diagnostického zariadenia a programovacieho prostredia. Následne je z výsledkov definovaný ekvivalent elektronickej regulácie množstva vstrekovaného paliva slúžiaci na výskumné, či servisné účely a ďalšie doplnkové pozorovania.

The thesis is focused on determining the methodology of engine diagnostics for vehicles with common rail direct fuel injection. The first section describes the communication between the diagnostic tools and control units, and the common rail system for diesel engines. The next section specifies the procedure for the acquisition, processing and analysis of data using selective diagnostic tools along with software in a numerical computing environment. Subsequently, from the results, the equivalent electronic control of the fuel injection quantity is established for the purpose of research, vehicle servicing. The results may also allow for additional observations to be made.
Engine Diagnostic
Keywords: Diagnostika; CAN; OBD; common rail; riadiaca jednotka; meranie; dáta; palivové mapy; Diagnostics; CAN; OBD; common rail; electronic control unit; measurement; data; fuel maps