Most nad potokem Bystrice - Nani, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Předmětem diplomové práce je podrobný statický výpočet dodatečně předpjatého betonového silničního mostu přes potok Bystrica u Banské Bystrice na Slovensku. Most je součástí odbočné větve rychlostní komunikace R1. Prostorově zakřivený spojitý most má 9 polí. Pro statickou analýzu byl použit prostorově zakřivený výpočtový model mostu. Model byl porovnán s přímým výpočtovým modelem mostu. Je také provedeno porovnání vlivu fázované výstavby mostu na velikost vnitřních sil. Nosná konstrukce mostu byla posouzena dle ČSN EN 1992-1-1, ČSN EN 1992 – 2 a ČSN 73 6214.

The subject of my diploma thesis is a detailed static calculation of the post-tensioned concrete road bridge across Bystrica creek near Banska Bystrica in Slovakia. The bridge is element of turning ramp a motorway R1. The spatial curvature continuous bridge has 9 fields. It was made a spatial curvature computational model of the bridge for a structural analysis. The model was comparison with a straight computational model of the bridge. It is made comparison effect of the construction bridge in stages on the size of the internal forces too. The load-bearing structure was checked according to CSN EN 1992-1-1, CSN EN 1992-2 and CSN 73 6214.
Bridge across Bystrica creek
Keywords: trámový most; spojitý nosník; vliv výstavby; vliv modelování; mezní stav použitelnosti; mezní stav únosnosti; kroucení; zatížení; dodatečné předpětí; fázovaná výstavba; dotvarování betonu; smršťování betonu; časově závislá analýza; T-průřez; beam bridge; continuous bridge; effect of stage; effect of modelling; service limit state; ultimate limit state; torsion; load; post-tensioned; stage construction; creep of concrete; shrinkage of concrete; time dependent analysis; T-section