SMS řešení pro e-komerce a jeho využití v praxi - Piják, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá vytvořením SMS modulu pro free e-komerce řešení. Jelikož je e-komerce platforem několik, cílí tato práce na vytvoření generického řešení SMS modulu, který bude dobře modifikovatelný napříč jednotlivými platformami. SMS modul se využívá zejména k notifikaci zákazníků a administrátorů ohledně změny stavu objednávek. Modul dále obsahuje účinný nástroj SMS marketingu, který dovoluje vhodně cílit reklamu formou SMS za nízkou cenu. Samozřejmostí je celá řada dalších funkcí, mezi které patří statistiky, historie, možnost definovat různé jazykové mutace SMS zpráv a další různá nastavení, která uživatelé vyžadují.

This diploma thesis is based around SMS module for free e-commerce solution. Because of big amount of e-commerce platforms, this dissertation focuses on creating generic solution of SMS module, which will be easily modifiable across individual platforms. The SMS module is used to notify administrators or customers about order changes. Module also contains effective SMS marketing tool, which allows, for a low price, targeting ads in a form of SMS. Including a whole lot of other functions, like statistics, history of outcoming messages, optional language mutation and other settings requested by customers.
SMS Solution for e-Commerce and Its Real Deployment
Keywords: SMS; PHP; GSM; e-komerce; PrestaShop; OpenCart; internetový obchod; notifikace; použitelnost; návrhové vzory; SMS; PHP; GSM; e-commerce; PrestaShop; OpenCart; online store; notification; usability; design patterns