Studium elektrických vlastností kompozitních materiálů - Macháček, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Předkládaná práce se zabývá problematikou kompozitních materiálů. Základním zaměřením této práce je sledování vlivu plnění mletou slídou na dielektrická spektra. Pro tyto účely byly vytvořeny vzorky plněné slídou s různým hmotnostním procentem. Změřené hodnoty byly porovnány s teoretickými hodnotami vypočtenými pomocí směsných vztahů.

This work deals with issues of composite materials. The general aim is to observe how the amout of filling infuence dielectric spectrum which is measured on prepared samples. For this purpose had been created variety of a samples with different percentage of filling with mica. Measured values had been compared with theoretically values, determinated using mixture formulas.
Study of electric properties of composite
Keywords: Kompozitní materiály; slída; dielektrické spektrum; relativní permitivita; ztrátový činitel; izolant.; Composite material; mica; dielectric spectrum; specific electric inductive capacity; power loss factor; insulating material.