Anténa integrovaná do sedáku automobilu - Gulda, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem antény integrované do sedadla automobilu. Seznamuje se základy technologie RFID a jeho principem. Konkrétně se práce zabývá návrhem tagu pracujícího v pásmu UHF. Tag byl navržen v programu CST Microwave studio, kde byly provedeny simulace, k ověření základních vlastností antény tagu jako jsou například činitel odrazu a směrová charakteristika. Jsou zde také simulace vlivu sedadla automobilu na vyzařovací charakteristiku. Dále je zde popsána výroba antény na textilním substrátu a jsou zde změřeny její vlastnosti.

This thesis is focused on the design of the antenna integrated to automobile seat. Thesis explains the basics of RFID technology, and how RFID works. Especially explains the design of tag, which works in the UHF band. The tag was designed in the CST Microwave studio, where simulations were realized to verify basic properties of the tag such as S11 parameter and directivity. The thesis also contains simulation of the impact of automobile seat on the directivity. Here is the description of how the antenna was made on a textile substrate and here are also measured properties of the antenna.
Antena integrated to automobile seat
Keywords: RFID; tag; UHF; meandrová anténa; automobil; CST Microwave studio; textilní anténa; RFID; tag; UHF; meander antenna; automobile; CST Microwave studio; textile antenna