Vysokofrekvenční výkonové zesilovače - Hrazděra, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou vysokofrekvenčních výkonových zesilovačů. V práci jsou popsány hlavní parametry zesilovačů a vlastnosti jednotlivých pracovních tříd se zaměřením na jejich účinnost. Další část se zabývá návrhem vysokofrekvenčního výkonového zesilovače pro pásmo 1296MHz a jeho dílčích komponent. Zde je podrobně rozebrán návrh hybridního slučovače – rozbočovače, směrové odbočnice z vázaných vedení, zesilovače s modulem RA18H1213G a výkonového zesilovače s tranzistorem BLV958. Práce obsahuje výsledky simulací navržených obvodů, postup realizace a naměřené parametry vyrobených komponent. V závěru jsou získané naměřené a teoretické hodnoty vzájemně srovnány.

This work deals with high-frequency power amplifiers. In the theoretical part are briefly summarized the general characteristics and properties of particular working classes of amplifiers focusing on their efficiency. The next section is aimed on design of high-frequency power amplifier for 1296MHz band and its individual components. In this part is desribed design of hybrid combiners - splitters, directional couplers of the coupled lines, amplifiers with RA18H1213G module and power amplifier with transistor BLV958. The work also includes the results of simulations of designed circuit, realization procedure and the measured parameters of manufactured components. In conclusion of this work the theoretical and measured values are compared.
RF Power Amplifiers
Keywords: Vysokofrekvenční výkonový zesilovač; třídy zesilovače; účinnost; směrová odbočnice; RF power amplifier; amplifier classes; efficiency; directional coupler