Implementace OFDM demodulátoru v obvodu FPGA - Solar, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Diplomová práce stručně rozebírá princip OFDM modulace, možnosti synchronizace a odhadu frekvenční charakteristiky kanálu v OFDM. Je vytvořen jednoduchý model OFDM systému v programu MATLAB. Kombinací schématického popisu a popisu v jazyce VHDL je vytvořen ve vývojovém prostředí ISE behaviorální popis OFDM demodulátoru pro implementaci do FPGA.

The master's thesis briefly analyses the principle of OFDM modulation, possibilities of the synchronization and channel estimation in OFDM. The simply model of OFDM system is made in MATLAB. Because of the implementation in FPGA is generated the behavioral description of the OFDM demodulator through the combination of the schematics description and the description in the VHDL language. The ISE development environment is used.
OFDM demodulator implementation in FPGA
Keywords: OFDM; demodulátor; synchronizace; odhad frekvenční charakteristiky kanálu; ISE; VHDL; FPGA; OFDM; demodulator; synchronization; channel estimation; ISE; VHDL; FPGA