Ověření logistického konceptu řízení zásob - Mikuš, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Obsahem této bakalářské práce je rešeršní rozbor vybraných logistických konceptů řízení zásob a vytvoření simulačního modelu logistického okruhu v rámci vnitropodnikové přepravy. Součástí rešeršní části je vysvětlení základních logistických pojmů, zhodnocení jednotlivých konceptů řízení zásob a uvedení způsobu jejich optimalizace. Simulační model je vytvořen v softwaru Plant Simulation od společnosti Siemens. Pomocí simulace různých variant nastavení parametrů modelu byly navrženy podmínky pro řízení ověřovaného logistického okruhu.

The content of this bachelor thesis is a search analysis of selected logistics concepts of inventory management and the creation of a simulation model of the logistic circuit within the intra-company transport. Part of the research section is an explanation of basic logistic concepts, an evaluation of individual inventory management concepts and a description of how to optimize them. The simulation model is created in Siemens Plant Simulation software. By simulating different variants of model parameter settings, the conditions for controlling the verified logistic circuit were designed.
Verification of the logistic concept of inventory management
Keywords: Logistika; logistický řetězec; koncepty řízení zásob; optimalizace; simulace; Logistics; logistics chain; inventory management concepts optimization; simulation