Injekce poruch pro webové služby - Žouželka, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Dokument se zaměřuje především na technologie webových služeb a jejich testování pomocí metod pro injekci poruch. Práce se z části zaobírá i servisně orientovanou architekturou, jakožto používaným standardem pro implementaci webových služeb, a také testováním softwaru obecně. Praktická část projektu zahrnuje návrh a realizaci nástroje, který podle zadaných kritérií dokáže testovat nejpoužívanější typy webových služeb. Pro demonstraci jeho funkčnosti byly ve výsledku provedeny testy několika ukázkových a veřejně dostupných webových služeb.

This document is especially aimed at web services technologies and testing them using fault injection methods. The work deals with Service-Oriented Architecture, used as a standard for web service implementation, and with software testing in general. Practical part of the project includes the design and realization of a tool, which is able to test the most common types of web services according to setup criteria. To demonstrate its functionality, some of the sample and public web services were tested.
Fault Injection for Web-Services
Keywords: Webové služby; injekce poruch; servisně orientovaná architektura; XML; SOAP; REST; SWIFI nástroj; Web Services; Fault Injection; Service-Oriented Architecture; XML; SOAP; REST; SWIFI Tool