Zaměření fary a přilehlých hospodářských stavení v Čučicích - Baladová, Vendula (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Diplomová práce se zabývá zaměřením vnitřních prostor farní budovy a jejího přilehlého okolí v Čučicích. V práci jsou popsány postupně kroky potřebné pro vyhotovení účelové mapy a stavební dokumentace. Nejdříve byly provedeny přípravné práce, kde proběhla rekognoskace terénu a byly vybrány přístroje a pomůcky. V další části jsou popsány měřické práce, které zahrnují vybudování pomocné měřické sítě, zaměření podrobných a kontrolních bodů. Po měřických pracích následovaly výpočetní práce, kdy byly určeny souřadnice a výšky pomocných a podrobných bodů. Potom byla testována přesnost mapy podle normy ČSN 01 3410. A na závěr byla vytvořena účelová mapa v měřítku 1:500 a stavební výkresy v měřítku 1:50: půdorys 1.NP, půdorys 2.NP, podélný a příčný řez.

The diploma thesis deals with measurement of the interior of a parish building and its close surroundings in Čučice. Necessary steps for creating the thematic map and the building documentation are described in this thesis. First the preparatory work was made, which means that ground reconnaissance was made and required equipment and tools were chosen. In the next part the measurements, which include the construction of an auxiliary measuring network, the measurement of the detailed and control points, are described. After the measurement work, the office work followed, the coordinates and the heights of the auxiliary and detailed points were specified. The accuracy of the map according to ČSN 01 3410 was tested. Finally a thematic map in scale 1: 500 and the building drawings in scale 1:50: 1st floor plan, 2nd floor plan, longitudinal and cross-section were created.
The Mapping Survey of the Presbytery in Čučice
Keywords: Farní budova; měřická síť; polární metoda; účelová mapa; stavební dokumentace; Parish building; auxiliary measuring network; polar method; thematic map; building documentation