Systém pro tvorbu 3D modelů budov z půdorysů - Jurka, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá popisem a návrhem aplikace pro tvorbu trojrozměrných modelů budov z jejich půdorysů a jejich publikací na internetu. V úvodní části je popsán postup pro tvorbu půdorysu budovy. Následující část popisuje postup převodu tohoto půdorysu na trojrozměrný model budovy. V dalších částech je popsána implementace aplikace pro tvorbu půdorysů budovy a generování jejího trojrozměrného modelu. Práce se také zabývá implementací aplikace pro prohlížení vytvořeného modelu ve webovém prohlížeči. V závěrečných částech jsou shrnuty dosažené výsledky a omezení zvoleného řešení. Dále jsou zde také diskutována možná rozšíření vytvořené aplikace.

This work deals with description and design of application for generating 3D building models from floor plans and their publication on the Internet. First chapter describes methods used for floor plans creation. Next part describes how are foor plans transformed into three-dimensional model. Following chapters describes implementation details concerning application used for creation of building floor plan and three-dimensional model generation. Work also covers implementation of web based application for viewing models in web browser. Final chapters sums up results and limitations of described solution. There are also discussed possible extensions of current project.
System for Modelling of 3D Buildings from Floor Plans
Keywords: Editor; .NET; WPF; XNA; Půdorysy budov; 3D Modely budov; Editor; .NET; WPF; XNA; Building floor plans; 3D Building models