Použití fluorescenčního holografického mikroskopu - Zobač, Evžen (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato bakalářská práce pojednává o fluorescenčním holografickém mikroskopu, interferometrickém mikroskopu s mimoosovou interferencí. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsáno uspořádání fluorescenčního holografického mikroskopu a základní teorie ohledně fluorescenční interferometrie. Dále jsou zde uvedeny metody používané ke zvýšení rozlišení fluorescenčních mikroskopů. Praktická část se věnuje ověření zobrazovacích vlastností fluorescenčního holografického mikroskopu a také možnostem, které vylepší zobrazovací vlastnosti a měření jako takové.

This bacherol thesis discusses the holographic fluorescence microscopy, interferometric microscope with off-axis interference. It is divided into a theoretical part and an experimental part. The theoretical part describes the setting of the holographic fluorescent microscope and basic theory of fluorescence interferometry. There are also described the methods used to increase the resolution of fluorescence microscopy. The practical part deals with the verification of the imaging properties of holographic fluorescence microscope and opportunities for enhanced imaging features and measurements.
Applications of Fluorescence Holographic Microscope
Keywords: Fluorescenční holografický mikroskop; fluorescenční interferometrie; 4Pi; I5M; SIM; STED; Fluorescent holographic microscope; fluorescence interferometry; 4Pi; I5M; SIM; STED