Zhodnocení bonity klienta banky - Staněk, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit bonitu klienta banky za účelem úvěrového financování a formulovat návrhy vedoucí k jejímu zlepšení. Jsou zde ukázány metody finanční a nefinanční analýzy firmy aplikované v bankovní praxi. Návrhy na zajištění dluhové služby jsou poté formulovány na základě výsledků z analýz.

The aim of this thesis is to evaluate the bank client´s creditworthiness for the purpose of loan financing and to formulate some proposals for its improvement. Some methods of financial and non-financial company analysis applied in banking practice are shown there. The proposals to ensure debt service are formulated on the basis of the results of analyzes.
Evaluation of Bank Client's Creditworthiness
Keywords: Finanční analýza; nefinanční analýza; riziko; bankovní sektor; účetní výkazy; dluhové financování; úvěrová analýza.; Financial analysis; non-financial analysis; risk; banking sector; financial statements; debt financing; credit analysis.