Numerický dělící integrátor SSI - Suntcov, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Práce se zabývá numerickou integrací a operací dělení v hardware. Čtenář je seznámen s numerickým řešením diferenciálních rovnic pomocí několika různých metod, z nichž lze zmínit například Taylorovu řadu. Dále je probrána operace dělení v hardware a způsob jejího provedení v FPGA. Následně je navržen paralelně-paralelní a sériově-paralelní integrátor. Praktickým cílem práce je návrh a implementace sériově-sériového dělícího integrátoru a vytvoření simulátoru pro něj.

The thesis deals with numerical integration and hardware division operations. The reader is familiar with the numerical solution of differential equations through several different methods, for example Taylor's series. Furthermore, it is discussed the operation of division in the hardware and the method of its implementation in the FPGA. Subsequently, a parallel-parallel and serial-parallel integrator is designed. The practical aim of the thesis is to design and implement a serial-serial dividing integrator and create a simulator for it.
SSI Dividing Numerical Integrator
Keywords: Obyčejná diferenciální rovnice; Taylorova řada; SRT algoritmus; pevná řádová čárka; dělící integrátor; FPGA; Verilog.; Differential equations; Taylor series; the SRT algorithm; fixed point; dividing integrator; FPGA; Verilog.