Návrh robotické buňky pro navařování sklářských forem - Záveský, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Účelem této diplomové práce je navrhnout výrobní buňku s robotem, která automatizuje proces navařování tvrdokovu na povrch sklářské formy. Robot zde dělá manipulační operace mezi vstupem, indukčním ohřevem, navařovacím automatem a výstupem součásti. Při řešení návrhu je nutné rozvrhnout jednotlivá pracoviště v buňce, provést návrh potřebných funkčních celků a minimalizovat riziko zranění obsluhy. Výsledný návrh konstrukce je simulován pro zaručení dosahu robotem a zjištění času manipulační operace.

This diploma thesis contains description of design of robotic cell, which automates process of glass neck ring welding. Robot arm is used as manipulator of part between entry conveyor, induction heating, automatic welding machine and outgoing palette. Construction process contains of making layout of the cell, design of needed workstations and minimalize risk of harm for human operator. The final construction design is simulated to verify robot reach and find manipulation time.
Design of a Robotic Cell for Additive Manufacturing of Glass Forms
Keywords: automatizace navařování; navařování sklářských forem; výrobní buňka s robotem; robotizované pracoviště; manipulace; indukční ohřev; virtuální uvedení do provozu; bezpečnost v průmyslu; Automatization of welding; glass neck ring hardening; robotic cell; robotics workplace; manipulation; induction heating; virtual commissioning; safety in industry