Posouzení vybraných ukazatelů pomocí statistických metod - Bednářová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Tato bakalářská práce se věnuje hodnocení ekonomické situace vybrané společnosti pomocí statistických metod. V teoretické části jsou popsány jednotlivé ukazatele finanční analýzy a také statistická teorie. V praktické části je popsán rozbor společnosti pomocí ukazatelů finančních ukazatelů a následnými statistickými metodami. Na základě provedené analýzy navrhuji vlastní návrh řešení situace ve společnosti.

This bachelor's thesis deals with assessment of the economic situation in the selected company using statistical methods. In the theoretical part are described individual indicators of financial analysis and statistical theory. The practical part describes the company's analysis using calculations of financial indicators and subsequent statistical methods. On the basis of the analyzes, I propose my own proposal for solving the situation in the company.
Assessing Selected Indicators Using Statistical Methods
Keywords: finanční analýza; ukazatele finanční analýzy; regresní analýza; časové řady; financial analysis; indicators od financial analysis; regression analysis; time series