Univerzální elektronicky přeladitelný bikvad s distribuovanou strukturou v proudovém módu využívající MO-CCCII - Šotner, Roman; Petržela, Jiří; Kovář, Jan (International Society for Science and Engineering, o.s., 2009)
Novel perspective electronically adjustable active element is used in the universal current mode biquad with distributed feedback. Important features of PSpice model of this active element on transistor level are discussed. Transfer functions and tunability of proposed filter are tested by simulations in OrCAD

Více-výstupový a elektronicky říditelný aktivní blok je zde aplikován v univerzálním filtru distribuované zpětnovazební struktury. Je ukázáno řešení podstatné nevýhody obvodů v proudovém módu, což je nutnost více výstupů proudových aktivních bloků. Rozsáhlá škála komerčně dostupných aktivních bloků tento problém doposud neřeší. Jsou rozebrány některé vlastnosti aktivního bloku použitého pro modelování a simulaci na tranzistorové úrovni. Činnost a vlastnosti univerzálního filtru jsou ověřeny simulacemi v OrCAD a zřejmá možnost elektronického ladění je vyzkoušena.
Electronically tunable universal current-mode biquad with distributed feedback structure using MO-CCCII
Keywords: Proudový mód; více-výstupový proudový konvejor; univerzální filtr; elektronické ladění; počítačová simulace a modelování; Current-mode; multi-output current conveyor; universal filter; electronic tuning; computer simulation