Rekonstrukce mostu 44-016 - Škarda, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Cílem této práce je navrhnout rekonstrukci mostu č. 44-016 ve městě Zábřeh. Je proveden návrh nového mostu, který nahrazuje stávající konstrukci, jelikož tato je z technického hlediska nevyhovující. Návrh je řešen jako předpjatá lichoběžníková deska o jednom poli s rozpětím 20m. Konstrukce byla posuzována dle mezních stavů únosnosti a použitelnosti.

The purpose of this thesis is the project of the bridge reconstruction nb. 44 - 06 in Zabreh. It is performed the project of the new bridge which should replace current construction. The current construction is not suitable from technical aspects. The project is solved as a prestressed trapezodial slab with 20 m span. The design was judged by the ultimate limit states and usability.
Reconstruction of the bridge 44-016
Keywords: Deskový most; zatížení mostů; předpjatý beton; statický výpočet; změny předpětí; mezní stav únosnosti; mezní stav použitelnosti; vrubový kloub; výkresová dokumentace; Slab bridge; loading bridges; prestressed concrete; statical analysis; ganges in prestressing; ultimate limit state; serviceability limit state; notched joint; drawing documentation