Analýza uživatelského provozu v mobilních sítích 4. generace - Duda, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Cieľom práce je problematika mobilních sietí LTE-EPC. Dočítať sa môžete predovšetkým o užívateľskej rovine a jej protokolovej výbave. Sú tu opísané základné procedúry týkajúce sa realizácie bežných služieb realizovaných v súčasnosti užívateľmi v mobilních sieťach, ako sú prehliadanie webových stránok, sťahovanie súborov, prístup k elektronickej pošte, sledovanie streamovaného videa či počúvanie audia. Ďalej sa môžete dočítať o navrhnutej sade výkonnostních indikátorov hodnotiacich po kvalitatívnej stránke mobilnú sieť z hľadiska realizovaných služieb, o vzťahoch pre ich výpočet a vhodných spôsoboch zistenia potrebných parametrov pre ich výpočet. Nakoniec sa môžete dočítate o spôsobe, akým sa poskytnutá vzorka dát zo siete LTE analyzovala a následne vyhodnotila.

The aim of the work is the mobile network LTE-EPC. You can read all about user plane and its protocol feature. This work describes procedures relating to the implementation of current services performed in the present by users in mobile networks, such as web browsing, file downloading, accessing email, watching streaming video or listening to audio. Furthermore, you can read about the proposed set of performance indicators for evaluation after qualitatively mobile network in terms of implemented services on the relations of their calculation and the appropriate way to identify the necessary parameters for the calculation. Finally, you can read about the method in which have been given sample of data from the LTE network analyzed and evaulate.
User plane analysis in 4G mobile networks
Keywords: LTE; E-UTRAN; EPC; bearer; QoS; MBMS; KPI; LTE; E-UTRAN; EPC; bearer; QoS; MBMS; KPI