Zdanění příjmů stálé provozovny slovenského daňového rezidenta v České republice - Chvátalová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Diplomová práce se zabývá zdaňováním příjmů stálé provozovny slovenského daňového rezidenta v České republice. Na základě analyzování českých účetních a daňových předpisů jsou vymezeny povinnosti týkající se stálé provozovny. Získaná data z analýzy slouží k určení způsobu vedení účetnictví, převodu účetních dat, výpočtu daňové povinnosti a její optimalizaci.

The master's thesis deals with the taxation of incomes of a Slovak tax resident permanent establishment in the Czech Republic. The obligations relating to the permanent establishment are defined based on the analysis of Czech accounting and tax regulations. The data obtained from the analysis serve to determine the approach to accounting management, the transfer of accounting data, the calculation of the tax liability and its optimization.
Taxation of Incomes of Slovak Tax Resident Permanent Establishment in the Czech Republic
Keywords: stálá provozovna; smlouva o zamezení dvojího zdanění; daň z příjmů právnických osob; daňový rezident; účetnictví; permanent establishemnt; tax conventions for the avoidance of double taxation; corporation tax; tax resident; accountancy