Návrh manipulace s nástroji - Frémund, Libor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Cílem této diplomové práce je návrh manipulátoru nástrojů k blíže nespecifikovanému obráběcímu stroji. Návrh se skládá z výběrů optimálních konstrukčních uzlů a jejich funkčních výpočtů. Součástí práce je i konstrukční model ve 3D zobrazení vytvořený v programu Autodesk Inventor 2010. Všechny výpočty a postupy jsou v souladu s platnými normami.

The aim of this work is to design tools to the manipulator, unspecified metal-working machine. The proposal consists of a selection of the optimal design nodes and their functional calculations. The work also includes structural model in 3D view created in Autodesk Inventor 2010. All calculations and procedures are in accordance with current standards.
Design of manipulation with tools
Keywords: manipulátor; automatická výměna nástrojů; nástroj; manipulator; automatic tool change; tool