Firemní kultura a její vliv na efektivitu práce - Kirchnerová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na zlepšení stavu firemní kultury ve společnosti Nutrend D. S., a. s.. Na základě analýzy výsledků získaných dotazníkovým šetřením byly ve společnosti zjištěny nedostatky v seznamování manažerů s vizí a dlouhodobými cíli firmy, ve finančním ohodnocení a motivačním systému, a také pracovním prostředí. Dále byla identifikována existující rivalita mezi jednotlivými odděleními a nízká ochota zaměstnanců navštěvovat firemní akce. Následně byly zpracovány návrhy a doporučení vedoucí k odstranění těchto nedostatků a zlepšení současného stavu.

This thesis is focused on improving the state of corporate culture in Nutrend D.S., a.s. On the basis of analysis of results obtained in questionnaire inquiry, there were some drawbacks detected in managers getting familiar with the vision and long-term business objectives, in the financial evaluation and incentive system, and also in the working environment. Further there was an existing rivalry identified between different departments and low willingness of employees to attend corporate events. Subsequently, the proposals and recommendations have been processed leading to the elimination of these drawbacks and to improvement of the present state.
Organizational Culture and its Influence on the Effectiveness of Work
Keywords: firemní kultura; pracovní motivace; interní komunikace; organizational culture; work motivation; internal communication