Multiaplikační čipové karty - Meluzín, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Cílem diplomové práce je nejprve popsat možnosti širokého využití čipových karet v odvětvích běžného života. Je nutné následně zmínit hardwarové a softwarové vybavení chytrých čipových karet, jejich komunikaci s terminálem a datové zabezpečení. Zaměříme se v dalším pokračování práce na prostředí Java Card, ve kterém se pokusíme vyzkoušet dvě aplikace, pro elektronickou peněženku a kontrolu identifikace uživatele s PIN. Na základě tohoto je třeba zmínit multiaplikační pravidla sdílení dat a objektů kartou. V závěru je nutné zaměřit se na možnosti vzájemného ovlivňování a také zabezpečení proti útoku z vnějšku i budoucí využití technologie.

The goal of the first part of the thesis is to describe the options of wide usage of chip cards in different segments of our life. Consequently it is necessary to mention hardware and software equipment of smart card, its communication with terminal and data security. In this thesis we focus on Java Card environment in which we will try to create two applications, one for electronic purse and the second for user identification. Basically, we need to mention multiapplicational rules of sharing data and objects. At the end of the thesis we are focusing on the possibility of mutual interference between the applications and on protection against attacks. Also future applications of this technology are described.
Multiaplication smart cards
Keywords: Čipové karty; Smart Card; Java Card; autentizace uživatele; elektronická peněženka; applet; APDU; jazyk Java; zabezpečení Java Card; Chip cards; Smart Card; Java Card; user authenticate; electronic purse; applet; APDU; Java language; security of Java Card