Modelování vodního zástřikového systému parního ventilu - Polášek, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Obsahem práce je vytvoření modelu pro analýzu parního ventilu, jehož funkcí je ochlazování proudící páry pomocí zástřikového systému. Nejprve je s využitím CFD analýzy provedena simulace proudění s přenosem tepla. Výstupy z této analýzy jsou poté použity pro výpočet napětí způsobeného teplotní roztažností materiálu.

The purpose of the thesis is to create a model for an analysis of a steam conditioning valve whose function is to reduce the temperature of the steam using a spray water system. First of all, simulation of the fluid flow and heat transfer is done using CFD analysis. Then the results are used for thermal stress calculation.
Modelling of water distributor in a steam conditioning valve
Keywords: Parní ventil; CFD; teplotní roztažnost; Steam conditioning valve; CFD; thermal expansion